Film och tv för de små

barn på bio Att barn älskar filmen råder det nog knappast någon tvekan om. Nedan går vi därför igenom några av de bästa sätten att leverera dem den bästa filmupplevelsen möjligt. 

Köp online

När ett barn väl har fattat tycke för en film eller ett tv-program så går de lätt på repeat. Det kan då vara mycket tacksam att äga filmen på dvd eller bluray. På så sätt kan man ta den med sig till sommarstugan utan att det skall krävas internetuppkoppling. Även hemma så slipper man att streamingtjänsterna slukar upp internetuppkopplingen och gör det långsamt för andra användare. Filmer är dessutom betydligt billigare än vad man kanske tror. CDON.com brukar alltid ha bra erbjudande och med någon av de CDON rabattkoderna som finns kan det bli än billigare.

Streamingtjänster

Vill man på direkten ha tillgång till ett stort bibliotek av filmer och tv-serier så är det streamingtjänster som gäller. Netflix har en förhållandevis välfylld avdelning med material för barn. Vill man ha tillgång till de svenska klassikerna så finns det knappast någon tjänst som har lika bra utbud som SF kids play. Där ryms allt från Pingu till Pippi Långstrum under ett och samma tak.

Gå på bio

Att gå på bio är roligt oavsett ålder och lite extra spännande för de små. SF har en hel avdelning på sin sajt dedikerad till filmer gjorda för barn och familjer. I vissa städer har de till och med barnvagnsbio för föräldralediga mammor och pappor samt deras barn upp till två år. De visningarna är dock kanske mest till för de vuxna än de som ligger i barnvagnen. Knattebio är deras filmvisningar som riktar sig till barn från två år och uppåt. Där visas både nya filmer och gamla klassiker.

Erika Robertsson