Få tid över för familjeaktiviteter

Som småbarnsförälder har man vanligtvis dagarna fulla och det är ibland svårt att få tiden att räcka till. Det är inte lätt att hinna med alla sysslor i hemmet samtidigt som man vill kunna spendera tid tillsammans med sina barn, då kan städhjälp vara en hjälp på vägen.

Städning

I och med att RUT avdraget infördes 2009 har det blivit allt vanligare att anlita städhjälp. En stor grupp av de som anlitar denna typ av hushållsnära tjänster är småbarnsföräldrar. I en undersökning rapport gjort visar det sig att mer än varannan småbarnsfamilj kan tänka sig att ta hjälp av hushållsnära tjänster. Vanligast var det för de personer som bor nära huvudstaden. Bor du i eller i närheten av huvudstaden har vi hittat ett företag vi vill tipsa om, Hemmiljö. Det är ett seriöst och erfaret företag i Stockholm som erbjuder hushållsnära tjänster, där bland annat hemstädning ingår. På deras sida, hemmiljo.se kan du enkelt fylla i en intresseanmälan på städning om du är intresserad,så kontaktar de dig direkt. Du kan både boka enstaka städningar eller teckna dig som abonnemangskund med regelbunden schemalagd städning. Det vi gillar med hemmiljö är att du vid första städningen får en kontaktperson som kommer hem till dig så ni tillsammans kan gå igenom just era städbehov. Efter besöket har ni en kontaktperson som ni alltid kan kontakta om det uppstår problem eller om ni undrar något.

Utflykt med familjen

Genom att kunna lägga städningen åt sidan skapas mer tid tillsammans med familjen. Se det som en möjlighet att komma iväg på någon rolig aktivitet när de städar ert hem. Några tips på enkla aktiviteter kan vara;

  • Packa med er matsäck och gå på en upptäcktsfärd i skogen, kanske ni hittar några fina föremål att ta med er hem sedan för att pyssla med.
  • Åk på en cykelutflykt.
  • Packa badväskan och åk på något bad i närheten.
  • Ta tillfället i akt och besöka biblioteket. Visa barnen hur de kan låna böcker, barn älskar sagor och kan nog inte få nog av sagor som berättas.

Efter er aktivitet kan ni komma hem igen till ett rent och nystädat hem där ni bara kan njuta av varandra istället för att plocka och städa.

 

     

Erika Robertsson