Förberedelser inför en långflygning med barnen

Att flyga med barnen kan vara en spännande upplevelse, men också en utmaning. Speciellt om du planerar att flyga långflygning med barnen. Här är några förberedelser du kan göra för att göra resan så smidig som möjligt.

Boka din biljetter i god tid

Att boka biljetter online är idag det vanligaste sättet att köpa flygbiljetter. Det är en enkel och smidig process där du kan jämföra priser, välja din resväg och betala direkt med hjälp av olika betalningsmetoder. Detta sparar tid och är bekvämt för både resenären och flygbolaget.

Packa rätt

Att packa rätt kan göra en stor skillnad för din resa. Se till att packa en handbagage som innehåller allt du behöver ombord, såsom förnödenheter för att underhålla barnen, extra kläder och eventuellt några snacks. Tänk också på att packa en lätt och smidig barnvagn som kan fällas ihop och lätt tas ombord.

Förbered barnen

Att förbereda barnen inför resan är viktigt för att minska deras oro och rädsla. Prata med dem om vad de kan förvänta sig på flygplanet, visa bilder och videor om flygplan och flygplatser, och gå igenom säkerhetsprocedurer tillsammans. Du kan också låta dem packa sin egen väska med favoritleksaker och böcker.

Välj rätt säten

Att välja rätt säten på flygplanet kan göra stor skillnad för din resa. Boka säten som är nära toaletterna, så att du enkelt kan ta med dig barnen när de behöver gå på toaletten. Försök också att boka säten med extra benutrymme om det är möjligt, så att du och barnen kan sträcka på er under resan.

Planera din tid

Att planera din tid noggrant kan hjälpa till att minska stressen under resan. Kom till flygplatsen i god tid så att du har gott om tid att checka in och ta dig till gaten. Försök också att boka en flygning som passar ditt barns rutiner för mat och sömn.

Ta hand om dig själv

Att ta hand om dig själv är viktigt för att du ska kunna ta hand om dina barn på bästa sätt under resan. Se till att du får tillräckligt med sömn och drick mycket vatten under resan. Du kan också packa med dig en bok, musik eller en film att titta på för att koppla av under resan.

Att flyga långflygning med barnen kan vara utmanande, men med dessa förberedelser kan du göra resan så smidig och bekväm som möjligt för både dig och dina barn. Lycka till!

Erika Robertsson