Hitta tillbaka till motionen

Efter att ha gått igenom en förlossning och spädbarnsålder, är det dags att skapa en vanlig vardag igen. Visst, det blir fortfarande många sena nätter och tidiga mornar men du behöver motion för att må bra. Det leder också till bättre sömn under de få tillfällen du får chansen att sova. 

Cykling

Skaffa en bra och stabil cykel som passar flera olika underlag. Om du känner dig sugen på att ge dig ut i terräng ska du leta åt en cykel som klarar cross country, priserna skiftar mellan 3 500 och uppåt. Ge dig ut på kortare turer, ta cykeln till affären eller liknande. Du behöver inte kasta dig in i samma träningsvanor som du hade tidigare. Cykling är skonsam och om du gillar aktiviteten kan du öka belastningen för att få ett svettigt träningspass.

Simning

Om cykling inte är för dig kan du simma, det är ännu skonsammare och samtidigt bra träning. Har du problem med knän eller rygg kan tryggt välja simning som träningsalternativ. Simning hjälper dig att jobba upp konditionen och bygga styrka. Det är en träningsmetod som går igenom hela kroppen. Prova gärna några olika simstilar för att hitta den som passar dig. Bröstsim kan alla men du får ut mer träning från fjärilssim eller crawl.

Få tiden

Om du verkligen vill börja motionera igen är det bra att prata med din partner. Berätta att du behöver tid att motionera och vill inte få skuldkänslor över att göra det. Din partner kan så klart lägga in förslag om aktiviteter som hen skulle vilja göra och att du ställer upp. Om ni kan ställa upp för varandra och ge den andre tid att komma bort från hemmet, kommer det kännas lättare att slappna av under träningspasset.  

Erika Robertsson