Bra julklappar till barnen

Julen närmar sig som bekant med stormsteg, vilket speciellt märks om man har barn. I det fallet ska det ju också köpas en del julklappar till dessa. Av den anledningen har vi här samlat ihop några tips på julklappar som kan passa bra till barn. Några av tipsen är hämtade från den här sajten.

Klappar till de minsta

Att köpa julklappar till de allra minsta är oftast inte speciellt svårt och dessutom ganska roligt eftersom det finns så väldigt många olika saker att välja mellan. Ett bra tips är att ge en julklapp där barnet får möjlighet att utveckla sin kreativitet, som till exempel byggklossar, pussel eller ritpennor. Något som dock är viktigt när man handlar leksaker till små barn är att leksakerna är både hållbara och säkra. Ett annat bra tips, som kanske inte det lilla barnet blir glad över, men väl mamma och pappa är någon form av kläder.

Klappar till 4-7-åringar

Även i den här åldersgruppen finns det mycket av välja på när det kommer till att köpa julklapp. Fortfarande fungerar byggklossar fast nu i form av lite mer avancerade sådana som till exempel Lego eller Playmobil. Ett annat bra tips kan också vara att köpa någon form av spel och här talar vi både om gamla hederliga brädspel samt TV- eller datorspel. Vad gäller TV- och datorspel får det gärna vara ett spel där man också lär sig någonting, som att läsa eller räkna.

Klappar till större barn

När barnen fyllt tvåsiffrigt brukar det som regel bli betydligt svårare att hitta en passande julklapp. Klassikern pengar fungerar förvisso alltid men är ju lite tråkig. Här gäller det att försöka luska lite för att hitta en lämplig klapp. Är det exempelvis en tonåring som är intresserad av musik kanske man kan ge några månaders presentkort på Spotify eller liknande. Är det film som är huvudintresset kanske biocheckar kan vara ett bra alternativ.

Erika Robertsson