En kalasigare vardag!

Det är skönt med vanor och rutiner. Vardagen blir lättare och alla vet sina roller. Men det kan också kännas som man fastnat i ekorrhjulet och vardagen börjar kännas lite tråkig. Det borde finnas lite mer fest i vardagen, även i barnfamiljen!

Fredagsballonger

Varje fredag kan ni blåsa upp lite ballonger i hemmet och göra fredagsmyset till en festligare stämning. Med helium får ni svävande ballonger som ni kan leka med. Det är enkelt att köpa en tub på nätet som räcker till mellan 30-50 ballonger. Vi rekommenderar inte att ni leker med gasen, den är endast till för att fylla ballongerna. När man andas in helium stryper man syretillförseln, andas man in för mycket finns risk att du får syrebrist och svimmar.

Discokvart

Skapa en discospellista med barnen med låtar som är roliga att dansa till. Då och då under veckan kan ni slå på musiken och dansa i tio minuter en kvart. Ta ett paus från allting ni gör och dansa runt i hemmet.

Gemensam aktivitet

Kom fram till en aktivitet ni kan göra gemensam och som inte tar alltför lång tid. Alla har sina egna hobbies och uppgifter att göra under vardagen men det kan vara kul att ha något som hela familjen är involverad i. Ni kan börja spela brädspel av olika slag, lära er nya kortspel eller lägga pussel. Eller så startar ni ett större projekt som ni kan jobba med lite nu och då. Bygga en lekstuga eller koja i ett träd kan vara en bra start. Alla behöver inte vara med varje gång, huvudsaken är att åtminstone en vuxen är med så föräldrarna blir involverade i barnen lek och någon har ansvar över säkerheten.

Erika Robertsson