Förändringar efter första barnet

Som förälder får man vara med om många första gånger. Du går spänt och väntar på att bli mamma och alla beslut som ska tas och hur mysigt det ska bli. Men du kanske funderar mindre på vad som händer i din egen kropp. För att slippa paniken och undran när något plötsligt är annorlunda, tänkte vi hjälpa dig genom att reda ut några vanliga skiftningar som sker i kroppen efter en förlossning. 

Förändrad hårkvalité

Många som blivit förälder har märkt att deras hår har fått en annan kvalité, oftast till det sämre. Håret blir torrare och skörare. En del börjar snabbt få gråa hår medan andra känner att håret blivit betydligt tunnare. Du kan få tillbaka svallet om några år, andra gånger är det permanent. Om du känner igen detta kan du vända dig till Pozehair och få hjälp att hitta löshår som matchar din hårfärg. Löshår kan fästas semipermanent hos en frisör, då håller det i tre månader. Därefter borde du sätta om slingorna eftersom håret har växt. Att hålla löshår i gott skick kräver lite extra arbete. Vill du bara ha längre eller tjocka hår vid tillfälle finns det slingor som du enkelt fäster själv med clips eller kardborre.

Större fötter

Under graviditeten sväller hela kroppen, det inkluderar fötter och händer. Vigselringer åker av och de fina högklackade skorna byts ut till sandaler. Tyvärr måste vi meddela att fötternas förstoring är nästan alltid permanent. Det är vanligt att öka 1-2 skostorlekar efter en graviditet. För din egen skull, avvakta med att köpa nya skor i din gamla storlek förrän du vet om fötterna kommer att krympa tillbaka eller inte.  

Erika Robertsson