Glöm inte bort Morsdag

Fira Morsdag Någon som är värd att firas är våra mammor. Det gör oftast ett hästjobb i familjen och behöver all uppskattning de kan få. Det är egentligen inte alls konstigt att den sista söndagen varje maj så infaller denna högtidsdag. Datumen varierar något år från år och nästa år (2021) så är det den 30 maj som vi ska lägga på minnet.

Planering inför kommande Morsdag

Det är som med alla festligheter viktigt att planera in i minsta detalj så det blir ett minnesvärt kalas. Om ni har svårt att hitta lämpliga presenter så kan vi ger er bra tips här. Det är företaget Partyhallen som skapat en hel egen avdelning just för Morsdag. Här hittar ni roliga presenter och sådant som kanske man inte hittar på andra ställen. Köp något till mamma som ni vet hon skulle uppskatta att få. De flesta gångerna så är det själva kalaset och tanken bakom som räknas. Antingen så bakar ni någon god tårta eller beställer hem något gott. Ni hittar tårtdekorationer hos Partyhallen om ni kommer baka själv.

Lite bakgrund till Morsdag

Som med mycket annat så är det ett firande som kommer från USA. Det var en Amerikansk lärarinna med namnet Anna Jarvis som ville minnas sin mor, Ann Jarvis efter hennes bortgång. 1908 så firades en gudstjänst i Philadelphia med temat ”Hedra din fader och din moder”, ett av budorden i den kristna tron. Anna Jarvis pyntade hela kyrkan med vita nejlikor och delade även ut till de som besökte kyrkan. 1914 så instiftades Morsdag som helgdag i USA och 1919 så kom firandet till Sverige genom Cecilia Bååth-Holmberg. Då trycktes det även upp instruktioner hur Morsdag skulle firas. Idag så gör vi lite som vi vill och huvudsaken är väl att alla mammor firas ordentligt.

Erika Robertsson