Sommarfest i det gröna

sommarfest Äntligen är sommaren här. Med den följer ledighet för många och flera tillfällen att umgås och fira, även om det måste ske lite mer försiktigt just i år. De flesta av oss älskar kalas, ung som gammal. Och det är härligt att kunna bjuda in familj och vänner till en riktig sommarfest i det gröna. För på sommaren vill vi vistas utomhus så mycket det bara går.

Skapa en vacker miljö

Steg ett för ditt sommarkalas är att bestämma var ni ska hålla till. Om du inte har egen trädgård kanske husets innergård kan vara en bra idé? Sedan kommer det som nästan är allra roligast, nämligen det dukade bordet. Här har du alla möjligheter att vara kreativ, med bland annat tallrikar, glas, bestick, servetter och bordsplaceringskort.

Hitta ett tema

Innan du börjar planera i detalj bör du bestämma vilket tema du tänker ha för dukning och dekoration. På det viset blir slutresultatet vackrare och ser mer proffsigt ut, även om det inte är en uttalad temafest. Till exempel vill du har girlanger och ballonger i samma stil som dukningen. Som i sin tur kanske hänger ihop med den mat, dryck och tårta du serverar på festen.

Erika Robertsson