Livet som småbarnsförälder

Att leva ett liv som småbarnsförälder innebär en hel del prövningar. Det gäller att ha det tålamod som kräva för att allt ska gå så smidigt som möjligt. Det går inte att hetsa upp sig för småsaker. Kan du göra något åt situationen så gör det innan du brakar samma och blir irriterad.

Mycket att tänka på

Det är mycket som man ska tänka på när det finns små barn i familjen. Försök att dela upp sysslorna om ni är två i ett förhållande. Det kan hjälpa till att minska ansträngningen något. Det står inte i någon lag att det bara är en som ska göra allt i ett förhållande. Försök att fördela sysslorna efter bästa sätt så ni får tid att vila och återhämta er. Det är som sagt mycket att tänka på och om ni tillsammans fördelar uppgifterna så blir det inte lika stor belastning.

Handla online

Ett bra sätt att hinna med mer är att handla online. Medans barnet eller barnen sover så kan ni kolla upp vad som behövs köpas. Det kan vara något till barnen eller något till er själva. Gör inköpslistor på saker som ni har behov av. Bocka av för varje sak som beställs. För att få än mer tid över så har många matbutiker gjort det möjligt att handla online. Antingen kan ni välja att de kör ut det mot betalning eller så hämtar ni era matkassar på plats.

Erika Robertsson