Mer tid för familjen

Vi lever i en tid då vi har mycket saker för oss och tiden kan mycket väl vara en bristvara. Våra arbeten kanske kräver mycket och det är annat som vi känner att vi måste hinna med. Det kan vara svårt att få mer tid för familjen som man egentligen skulle vilja. Vi kommer inte att ge er den ultimata lösningen på detta men däremot ge förslag på saker man kan göra och tänka på för att få lite mer tid över till familjen eller vad man nu vill lägga sin tid på.

  • Städningen hemma går att låta ett företag sköta. Antingen en gång i veckan eller varannan vecka. Du bestämmer hur ofta de ska komma hem till er och städa.
  • Gemensam skjutsning till träningar gör att man frigör någon eller några kvällar i veckan. Prata med andra föräldrar om detta och skjutsa till träningarna.
  • Ta söndags eftermiddagar till att laga mat för veckan som kommer. Skriv ner en matsedel för veckan som kommer och förbered den på bästa sätt.

Planering anser vi vara väldigt viktig för att få tid över, att planera sin tid så gott det går gör att man fort ser om något tar för lång eller för mycket tid. Får man in rutiner på vissa saker så kan detta gå betydligt fortare än tidigare. Det kan också finna saker man gör som är helt onödiga. Fundera på vad det kan vara vara och om detta faktiskt går att plocka bort.

Erika Robertsson