Ta hand om dig själv först

Även som småbarnsförälder, är det viktigt att ta hand om dig själv också. Det finns ingen anledning att försumma dig själv, även om det ofta är svårt att hinna ta lite egen tid. Grejen är att du måste ta dig tid, bestämma dig för att nu är det du som gäller och ta time-out och unna dig något. Det behöver inte vara något märkvärdigt, utan det kan vara små enkla saker som att ta ett bad i lugn och ro, träna, ta en god fika eller fixa håret.

En paus från livet

Tid för att må bra är inte fel och just att gå till frisören är för många en skön avkoppling, där någon annan tar hand om dig för en stund. Du får håret tvättat, klippt och snyggt stylat. Du känner dig som en ny människa när du går ut från salongen och inte en sliten småbarnsmamma med stripigt hår. Känner du för att förnya dig lite mer kan du färga håret i en läcker färg som piggar upp eller gör slingor för att få ett solkysst hår. Vill du göra om ditt yttre riktigt mycket kan du testa med äkta löshår. Gör det längre, tjockare eller sätt in slingor med en annan färg.

Löshår och peruk är inte samma sak

Det är inget fel med att använda löshår, även om du inte behöver det. Dagens löshår håller hög kvalitet och är gjort av riktigt hår. Det innebär att det ser ut som ditt eget och du kan styla det som du vill. I modevärlden finns det de som byter frisyrer varje dag med hjälp av löshår, men så extrem behöver du kanske inte vara, det kan vara svårt att hinna med när barnen ska ha sitt. Du kan dock förlänga ditt eget hår lätt med så kallade clip on-hår och det bästa är att det bara tar några minuter. Ett lätt sätt att göra något för dig själv och som hinns med i vardagen.

Erika Robertsson