Pyssla i trädgården

Det är en skön avkopplande sysselsättning att pyssla i trädgården. Speciellt som förälder. Det är också mycket arbete och inte alltid särskilt populärt hos barnen att hjälpa till i trädgården. Odla en trädgård med dem, ge dem en liten plats där de kan odla sina grönsaker. Då kan de se hur de själva skapar något som de sedan kan äta. Inte bara ger det dem en naturlig undervisning i biologi, barn kan börja uppskatta grönsaker som de tidigare inte tyckt om. glad odla

Odla i bra kläder

För dig som förälder är det faktiskt både motion, fri luft, avstressande och stimulerande samtidigt som du ser dina barn underhålla sig själva. För att motivera dina barn ytterligare kan du köpa riktigt fina trädgårdskläder till både dem och dig vilket gör att dina barn tycker att det är extra roligt att pyssla i trädgården samtidigt som du själv får bra kläder att pyssla tillsammans med dem.

Odla med dina barn

Bra grönsaker att odla med dina barn är rädisor, morötter, jordgubbar och smultron. Lär dem hur viktigt det är att vårda sina grönsaksodlingar och att skilja sina växter från ogräs. Det finns ingen bättre lektion än den som du som förälder kan ge dina barn. Barn älskar att vara med sina föräldrar även om du är upptagen med annat så vet de att det är en upplevelse de delar med dig och du kan då och då ge dem lite råd för hur de ska så, och senare skörda. Barn njuter alltid i naturen. Senare på kvällen kommer de somna gott utan problem. Iphone och datorspel i all ära, men naturen har alltid och kommer alltid att erbjuda den bästa underhållningen. Här finner dina barn en överraskning som de kan smaka på och uppleva med alla sina sinnen. Det finns inget tv-spel som kan ersätta det.

Erika Robertsson