Studenten

Barnen ska ta studenten! Det är knappt en månad bort. Som förälder fylls man med stolthet och vet att barnen är redo att möta vuxenlivet med lärdomar och kunskaper i bagaget. Den här dagen vill man ska vara perfekt. Då kan det vara bra att vara ute i god tid!

Studentplakatet

Hitta en bra bild på ditt barn. Om man vill vara lite skojig kan man ta ett komiskt kort när barnet gör något roligt eller så använder man Photoshop och fixar till det. De flesta brukar dock välja bilder som man tog med barnen i en professionell studio eller skolfoton. Skicka in bilden och informationen i tid för ju närmare vi kommer juni desto mer jobb får de olika tryckerierna som erbjuder plakat. Detta är något som kan göra själv om man har en bra skrivare som kan skriva ut i större format. Se dock till så den som tar studenten slipper skämmas för det arbete som du gjort.

Äta och dricka

Du behöver inte fara och handla än men fundera lite i bakhuvudet vad du vill servera. Ska ni bjuda över släktingar och vänner för att fira i trådgården kan det vara lämpligt med en beställd festbricka från din lokala matbutik. Det är ganska skönt att slippa handla och laga mat för många personer och brickorna brukar vara mättande. Är ni bara några stycken kan man laga barnets favoritmat eller se till att göra en extra stor tårta. Här finns det också en möjlighet att lämna in ett foto till sockerbagaren som trycker bilden på ett sockerark. Det blir garanterat en populär tårta.

Dekorationer

Tänker ni fira hemma kan det vara roligt att dekorera. Många föräldrar brukar skaffa björkkvistar och binda runt stolparna kring ytterdörren. Man kan också lägga lite fint ris på bordet (se bara till att skölja av dem ordentligt för att ta bort pollen, småkryp och smuts). Ballonger är också standard och visar verkligen att det är festatmosfär hemma. Det bästa är om man går ett steg längre och skaffar gasballonger som håller sig i luften själv. Senare på kvällen kan man ha lite kul med heliumet inuti ballongerna. Se dock till att inte nytta heliumet för mycket.

Erika Robertsson